Қазақстанға виза алу

Қазақстанға виза алу

Visa тегін елдер

Шетелдік азаматтар Қазақстанға виза алуды талап етеді, бірақ кейбір елдердің азаматтары төменде көрсетілген мерзімде визасыз режімге ие: [ел (ұзақтығы)]

АЗИЯ

Жапония (30 күн)

Малайзия (30 күн)

Моңғолия (90 күн)

Корея Республикасы (30 күн)

Сингапур (30 күн)

Гонконг SAR, ҚХР (14 күн)

ТМД

Әзірбайжан (30 күн)

Армения (90 күн)

Беларусь (90 күн)

Грузия (90 күн)

Қырғыз Республикасы (90 күн)

Молдова (90 күн)

Ресей (90 күн)

Тәжікстан (30 күн)

Украина (90 күн)

Өзбекстан (30 күн)

СОЛТҮСТІК АМЕРИКА

Канада (30 күн)

АҚШ (30 күн)

ЛАТИН АМЕРИКА

Аргентина (30 күн)

Бразилия (жылына 30 күн)

Эквадор (180 күн ішінде 30 күн)

Чили (30 күн)

Мексика (30 күн)

ТЫНЫҚ МҰХИТ ЕЛДЕРІ

Австралия (30 күн)

Жаңа Зеландия (30 күн)

ОРТА АЗИЯ

Израиль (30 күн)

Түркия (30 күн)

Біріккен Араб Әмірліктері (30 күн)

ЕУРОПА
Австрия (30 күн)

Бельгия (30 күн)

Болгария (30 күн)

Хорватия (30 күн)

Кипр (30 күн)

Чехия (30 күн)

Дания (30 күн)

Эстония (30 күн)

Финляндия (30 күн)

Франция (30 күн)

Германия (30 күн)

Греция (30 күн)

Венгрия (30 күн)

Исландия (30 күн)

Ирландия (30 күн)

Италия (30 күн)

Латвия (30 күн)

Литва (30 күн)

Люксембург (30 күн)

Мальта (30 күн)

Монако (30 күн)

Нидерланды (30 күн)

Норвегия (30 күн)

Польша (30 күн)

Португалия (30 күн)

Румыния (30 күн)

Сербия (30 күн)

Словакия (30 күн)

Словения (30 күн)

Испания (30 күн)

Швеция (30 күн)

Швейцария (30 күн)

Ұлыбритания (30 күн)

Іскерлік виза – B1

Бизнес-визалар санатына «B1» (бір реттік, 60 күн ішінде 90 күн ішінде), егер сіз:

Конференциялар, симпозиумдар, форумдар, көрмелер, концерттер, мәдени, ғылыми, спорттық және басқа да іс-шараларға қатысушы;
Іскерлік және сарапшылық кездесулерге қатысушы;
Сіз «B1» санатындағы іскери визаны алу үшін (бір күндік 60 күнге 90 күн ішінде / бірнеше рет 60 күнге дейін әрбір жазбада 1 жылға), егер сіз:

Қатысты гуманитарлық көмек;
Оқытушы / профессор, білім беру қызметіне қатысады;
Қазақстанда оқу мақсатын қоспағанда, студенттік және жастармен алмасу бағдарламаларының мүшесі.
Визаны алудың екі қадамы бар:

1-қадам. Шақыру хаты

Назарбаев Университеті уақтылы шетелдік азаматқа қажетті құжаттар топтамасының болуын растайтын хат жолдайды. Шақыру хатын беру тәртібі 5-7 жұмыс күнін құрайды.

Қажетті құжаттар тізімі:

  1. Ұсынылған құжаттарға сәйкес визалық қолдаудың толтырылған сауалнамасы [Word]
    Өтініш берушінің паспортының көшірмесі (бірінші бет);

2-қадам. Виза алыңыз

Шетел азаматтары Қазақстанға виза алу мүмкіндігіне ие болады:

Қазақстан Республикасының елшіліктері мен консулдықтарында
Нұр-Сұлтан және Алматы қалаларының халықаралық әуежайларына келгенде (сіздің елде елшілік / консулдық жоқ болса)

Қажетті құжаттар тізімі:

  1. Толтырылған визалық сауалнама. [PDF]
  2. Өтініш берушінің түпнұсқасы (виза мерзімі аяқталғаннан кейін кем дегенде үш ай ішінде жарамды);
  3. Өтініш берушінің паспортының көшірмесі (бірінші бет);
  4. Өтінім берушінің төлқұжатының (3.5 * 4.5 см түсі) бір фотосуреті;
  5. ҚР ІІМ бекіткен анықтамалық нөмірі бар шақыру хаты.
  6. Визалық төлем

Визаны алу процесі 5-7 жұмыс күнін құрауы мүмкін.

Назар аударыңыз!

Сіздің төлқұжатыңыз сұрау салынған визалық мерзімнің қолданылу мерзімінен кем дегенде 3 айға дейін жарамды екенін тексеріңіз;
визалық режимде паспортында екі бос парақ бар.
Егер жоқ болса, Қазақстанға виза беруден бұрын паспортты қайта шығарыңыз.

Қатысушы өзінің азаматтығынан басқа елде құжаттарды ұсынған жағдайда, ол апостильбен бірге тұруға арналған рұқсатты және осы елде болуын түсіндіретін нотариалды түрде ресейлік аударманы немесе ұзақ мерзімді визаны қосымша беруге тиіс.

Қазақстанға келу кезінде шетелдік азаматтар иммиграциялық картаны қабылдауы және толтыруы керек. Қазақстанға келген әр шетел азаматы шақырушы партияға (EHELF Ұйымдастыру комитеті) хабарласып, 3 (үш) күнтізбелік күн ішінде (сенбі және жексенбі күндері) тіркелуі керек. Бұл процедураны бұзу елден әкімшілік айыппұл салуға немесе елден шығаруға әкеп соғуы мүмкін.

Қазақстандағы елшіліктер тізімі